Ster design | Ontwerp Willem Smuldersplein
22396
post-template-default,single,single-post,postid-22396,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-2.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive
blog

Ontwerp Willem Smuldersplein

Waarom zet je het niet op je website? vroeg laatst iemand me. En inderdaad ….

Mag ik best trots zijn op het resultaat om na vijf jaar kartrekken in mei de schop de grond in te zien gaan. In 2011 stond ik op het Willem Smuldersplein in Waalre te kijken naar de troosteloze aanblik van het veld en de lastige verkeerssituatie. Een bak modder in een woonwijk zonder fatsoenlijke mogelijkheid basisschool De Drijfveer te bereiken Dat moet anders; het moet groener en veiliger worden, dacht ik. Er werd een werkgroep samengesteld van school, omwonenden, BSO en kinderdagverblijf en ik heb een plan getekend. Met veilig voetpad, groen plein en parkeergelegenheid. Na vijf jaar over en weer vergaderen, sleutelen en overleggen, zijn we eruit en heeft de gemeente Waalre de officiële bouwtekening gerealiseerd en aanbesteding uitgezet. Als de gemeente haar beloften nakomt, gaat in mei van dit jaar het Willem Smuldersplein aangepast worden en komt eindelijk  het project klaar. Dan kan in de zomer het gras groener dan groen worden en kunnen kinderen veilig naar school.

Op de afbeeldingen is te zien hoe het ontwerp door de werkgroep is voorgesteld in mei 2012 en hoe bureau Kragten in juni 2015 dit plan heeft uitgewerkt.

Een plein waar het goed toeven is, voor buurt en school. Dat zou erg mooi zijn.